Motorstalling

Motorstalling Informatie en Tips | Winterstalling

Die fijne zomers.. je zou willen dat er geen eind aan komt. Lekker toeren op de motor om mooie landschappen te zien.  Terrasjes pakken of zoveel mogelijk kilometers rijden. Met de hele groep motorrijders of solo. Motor rijden waardoor je je zo vrij voelt als een vogel! Dan heb je de Motorstalling Informatie en Tips helemaal niet nodig! De realiteit is, dat er een eind komt aan die zomers. En dat is maar goed ook ? Seizoenen zijn er niet voor niets en de natuur wil ook wel weer eens afkoelen.

Misschien ben jij wel die motorrijder die doorrijdt in de herfst en winter. Voor bijvoorbeeld woonwerk verkeer of gewoon omdat je niet wil stoppen. Of misschien geef jij je motor even wat rust en zet je ‘m goed verzorgd in de motorstalling. Misschien zoek je zelfs nog een plek om je motor te stallen. Kijk in dat geval eens op onze pagina motorstalling. Daar leggen we uit hoe motorstalling werkt bij Paddock Motoren en welke diensten wij leveren.

Tot slot geven wij je onder de afbeelding Motorstalling Informatie en Tips, om je motor klaar te maken voor de winterstalling. Uiteraard kunnen wij die zorg ook deels uit handen nemen. We bespreken graag de mogelijkheden!

Motorstalling-Motorfietsstalling

Motorstalling Informatie en Tips | Winterklaar Maken

Het is zover. Je bent toe aan het stallen van je motor en je kan wel wat informatie en tips gebruiken om je motor de beste zorg te geven. Hieronder hebben we wat zaken voor je op een rij gezet:

Plan je laatste rit van dit seizoen

Rij tijdens deze rit zo’n 30-50 kilometer waardoor de motor goed op temperatuur komt en waardoor de condens uit het blok verdwijnt.

Ververs de olie van je motor

Afhankelijk van hoeveel kilometer je hebt gereden, is het raadzaam om je olie te verversen. Er zijn meerdere factoren die meespelen; wat voor soort ritten heb je gemaakt, de leeftijd van het motorblok en de getankte benzine. Te oude olie gebruiken is niet goed want het kan op termijn schade veroorzaken aan het motorblok.

Tank je motor vol

Zet de motor weg met een volle tank en een additief voor het conserveren van de benzine. Een volle tank gaat condensvorming tegen en dus ook roestvorming. Verder is het gewoon fijn als je in het voorjaar kan opstappen en wegrijden!

Maak je motor schoon

Misschien spreekt het voor zich, maar het is heel belangrijk dat de machine goed gepoetst is. Vocht, modder en misschien zelfs al strooizout kunnen schade en roestvorming veroorzaken.

Bescherm je motor tegen roest

Bescherm je motor tegen roest door de metalen delen met een beschermingsmiddel in te spuiten. Dek daarbij de remschijven en remblokken af! Delen die je kan schoonmaken en beschermen zijn stuur – voorvork – motorblok – frame – velgen – spaken – wielnaaf – achterbrug – achterveer – uitlaatdemper en bochten – tandwiel.

Verzorg je motorbanden

Om ‘platte’ banden te voorkomen, moet de bandenspanning tijdens de winterstalling iets hoger zijn. Pomp de banden op tot 2.8 – 3.0 bar voordat de motor stil komt te staan. Het is ook goed om de banden om de paar weken wat te draaien.

Winterstop verzekering

Tenslotte: check je verzekering op de winterstopregeling. De motor is dan tussen 1 december en 1 maart deels verzekerd. Je mag er niet op rijden, maar het scheelt in de premie en dat is altijd mooi meegenomen!

Tijd om van de winter te gaan genieten. Met in het nieuwe seizoen vele mooie motorritten in het vooruitzicht!