Motorbandenmontage

Motorbandenmontage

Voor motorbanden montage hebben wij een korte wachttijd en kan je met een afspraak snel terecht. Met losse wielen kan je vaak dezelfde dag terecht.

Wij hebben een groot aantal gangbare banden op voorraad. Daarnaast kunnen we bijna alle merken en maten banden binnen een dag in huis hebben. Zo beschik je over de grootst mogelijke keuze voor jouw motorfiets.

Werkwijze

Banden worden bij ons zorgvuldig en met alle aandacht gemonteerd. Het is immers je enige contact met de weg. Hiernaast beschikken onze machines over beschermstukken zodat de lichtmetalen of gepoedercoaten/gespoten velgen nooit kunnen beschadigen.

Balanceren

Onze machines kunnen zowel statisch als dynamisch balanceren. Zo kunnen we de hoogte slag en de zijdelingse slag uitbalanceren. Dit zorgt ervoor dat er geen trillingen door onbalans van de wielen doorgegeven worden aan de motor.

Ventielen

Tijdens de bandenmontage wordt, indien aanwezig, het rubber ventiel altijd vervangen. Naar verloop van tijd wordt dit rubber bros, kan scheuren gaan vertonen en in het ergste geval afscheuren met het leeglopen van de band als gevolg. Wij nemen dus geen risico en vervangen voor de veiligheid altijd het rubber ventiel.

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om andere typen ventielen, bijvoorbeeld haakse ventielen, te laten monteren. Zoals de naam al zegt, staan deze haaks op de velg. Zo is het ventiel makkelijker bereikbaar met oppompen en is hij niet gevoelig voor uitdroging of scheuren, zoals een rubber ventiel.